torsdag 15. november 2012

Smoke on the water

Konsert med elever fra musikkskolen som spilte "Smoke on the water"
 
Axel til venstre

søndag 4. november 2012

Svinegryte

 Iver har virkelig blitt inspirert av faget "Mat og helse" på skolen. I forrige uke lagde de svinegryte, og han insisterte på å få lage det til søndagsmiddag i helga. Og hva er vel bedre enn at ungene vil ta over matlaginga? Han skar opp 580g ytrefilet av svin i strimler, 1 stor gulrot, 1 paprika og en halv purre. Kjøtt og grønnsaker ble stekt sammen i stekepanna. Til slutt ble kokt ris, og 5 egg vispet sammen med melk, tilsatt sammen med pepper og salt. Kjempegodt! Og det beste av alt - når ungene lager maten selv spiser de mer, til og med grønnsaker.
Axel stod for underholdning mens Iver lagde mat. For tiden går det i "Smoke on the water", som han skal spille på musikkskolens konsert om ikke lenge.

Øksemorderens hodeskalle

I forrige uke kjøpte jeg boka "Øksemorderens hodeskalle" av Morten Dürr. Den passer for barn fra
10-13 år, og var i alle fall midt i blinken for Iver og Axel. Vi leste høyt for hverandre og hadde virkelig problemer med å legge boka fra oss da det var tid for guttene å sove søtt. Den var utrolig spennende og passe skummel. Den handler om Tim og Sigurd som tror de kan tjene noen raske penger på å selge en hodeskalle de finner i en container på kirkegården. Men de tar fryktelig feil . For hodeskallen har tilhørt en beryktet øksemorder. Og snart får Tim og Sigurd besøk. Øksemorderen vil ha hodeskallen sin tilbake..... Nå venter vi i spenning på om Vega forlag har planer om å gi ut oversettelser av de neste bøkene, av den danske forfatteren Morten Dürr, i serien Sort Chok.