søndag 21. november 2010

Silly-bandz

Gummistrikk i alle farger og fasonger, eller "Silly-bandz" som det også kalles, er den nye farsotten blant ungene. Axel har lenge ønsket seg slike, så i går ble noe av ukelønna brukt til å investere i en pakke.

De brukes som armbånd, og det er selvsagt om og gjøre å ha flest mulig, så det blir vel investert i flere etter hvert. Skjønner godt at ungene synes det er gøy å samle på disse, blir jo som da vi i "gamle dager" samlet på servietter og klistermerker.



torsdag 18. november 2010

Minigris

Da vi er en familie som er veldig glade i dyr fant vi for noen år siden ute at vi bare måtte ha en minigris. Eller minigris og minigris fru blom, den ble vel både midi og maxi før den var ferdigvokst!
Meningen var at vi skulle ha den inne, eller henne må jeg vel si da det var en hunn som fikk det fengende navnet Peggy. Peggy ble jo fort for stor til å ha inne og da måtte vi lage er hus til henne i hagen. Snekret sammen et hus med isolerte vegger og pleksiglass til dør. Inni hadde vi en varmelampe på vinteren, en sånn som lyser rødt.
Må si det så utrolig lekkert ut og folk reagerte jo litt, et lite hus med glassdør hvor det lyste rødt og det kom gryntelyder fra. Ble faktisk ikke bedre da vi fortalte at det bare var Peggy ;-)

Etter hvert fant vi ut at Peggy ikke passet så bra i byen så hun endte pensjonisttilværelsen på en gård på landet, hun ble altså ikke "kåttelætta, rebb å steik"
Slik ser en minigris ut, eller skal se ut må jeg si.......vår Peggy var en god del større!

tirsdag 16. november 2010

Facebook


Har reflektert litt over Facebook-profil-statuser som jeg ser går igjen hos flere. Og da ofte så triste og dype at man får litt sånn flash av de populære bildene "gråtende barn" som hadde sin storhetstid på 80/90-tallet. De rørte jo alle og var å skue i nesten hvert et hjem på den tiden. Og for de som ikke var så tunge til sinns så var det bildet "The wings of love" som prydet veggene. Det var tider det!!

Her er eksempler på slike dype profil-statuser på Facebook:
"Det finnes stunder i livet der du ønsker at du kunne ta noen ned fra himmelen og tilbringe dagen med dem, bare EN gang til. Jeg vet at jeg har noen jeg skulle elske å gjøre det med. Om du har noen, kopier og lim inn dett til din status for å minnes alle som ikke er her lnger"

"Ett barn sa til sin mamma "mamma jeg malte ditt laken med leppestift" rasende slo hun sitt barn bevistløst. Senere angret hun på hva hun hadde gjort, og bad sitt barn om å "åpne øynene" men det var for sent. Hans lille hjerte hadde sluttet å slå. I soverommet på lakenet stod det...."MAMMA JEG ELSKER DEG". Legg dette på din status i en time for å vise at du er imot barnemisshandling!" (hvis man ikke gjør det......er man da for?)

Må jo si de minner litt om de tristeste "Frem fra Glemselen" sangene som Rita Engebretsen og Helge Borglund traff oss så rett i hjertet med. Du skjønte allerede etter første strofe at dette kommer til å bli nitrist. "I en sal på hospitalet......." snufs....

Gråtende barn

The wings of love

søndag 14. november 2010

Ny bil

Da ble det endelig ny bil på oss. En flunkende ny Peugeot 5008 fra Prøven Bil. Vi har hatt den i 4 dager nå og er så langt veldig fornøyd. Litt av en overgang fra den 15 år gamle Caravelle'n ja.

Axel prøvesitter passajersetet foran og er storfornøyd.
Slik ser "gliset" ut i katalogen til Peugeot.

søndag 7. november 2010

Vinter

Nå har Kong Vinter virkelig slått seg ned i Trondheim. Det har snødd så og si uavbrutt i hele helga. Veldig koselig med julestemning og greier, men ikke fullt så koselig med snømåking. Da er det godt å ha to flinke hjelpere som gjerne vil ta i et tak. Iver og Axel måket hele innkjørselen og gravde fram bilen i ekspressfart. Er vel kanskje på tide å ta frem snøfreseren fra garasjen nå.
Iver i full sving med spaden.


Axel var stolt over at han klarte å håndtere den store snøskuffa.



Babe storkoser seg i snøen, selv om det kanskje er litt vanskelig å se gjennom de snøklumpene.



Spennende ute i snøen synes Perle.




tirsdag 2. november 2010

Hvordan tjene penger på blogg

Vi har blogget en stund og kom over noe som ville gjøre bloggen inntektsbringende. Fantastisk tenkte vi, tjene penger på det vi liker å gjøre (altså blogge).......jøss! Så vi klasket inn noen annonser på bloggen og ventet i spenning på at pengene skulle strømme inn.

Vel......når vi nå sjekker så har vi tjent 13 kroner og noen små ører, ikke så voldsomt mye kanskje. Og de pengene har vi da heller ikke, må komme opp i det svimlende beløp på 60 kroner før det blir snakk om utbetaling.

Så vi er faktisk ikke blitt så mye rikere!!! ;-)

mandag 1. november 2010

Ukelønn

Fredag er lønningsdag for "gutta boys", så lørdag gikk turen til Toys R Us for shopping. Etter å ha vurdert lego, biler, police force o.l falt til slutt valget på Knerten. Handleturen gikk smertefritt og alle var strålende fornøyd. For å få ukelønn har Iver og Axel faste arbeidsoppgaver som gjøres hver dag. En uke tar Axel ut av oppvaskmaskina og setter alt på plass i skuffer og skap, mens Iver går ut med søpla (plast, papir og restavfall.) Uka etter bytter de osv. I tillegg smører de matpakkene sine selv, gjør leksene rett etter skolen og hjepler til å dekke bordet. Dette fungerer veldig bra, og de er veldig stolte når de får lønn. Vår erfaring er at det er viktig at de har få og klart definerte oppgaver, slik at de lett får rutine på det. Det er tydelig at de skjønner at de gjør en viktig jobb og at vi voksne setter pris på det.