onsdag 10. august 2016

Lettvint lukket valnøtt bakt i langpanne

Jeg laget et tynt sukkerbrød i langpanne, delte det opp i 4 deler og la oppå hverandre som vanlig kake. Går mye rasker å steke denne enn vanlig sukkerbrød, og den avkjøles på noen minutter. Blir en firkantet kake som kan pyntes som vanlig kake(her pyntet med noe fondant jeg hadde liggende).

Oppskrift på sukkerbrød:
5 egg
125 g hvetemel
125 g sukker
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til en lys gul, luftig masse. Hvis du bruker kjøkkenmaskin så er det best å ikke bruke full hastighet, med lavere fart blir luftboblene i massen mindre og kaken blir da bedre.

Rør inn mel og bakepulver. Her lønner det seg å røre inn litt av gangen for å bevare massen luftig. Røren bres så utover en langpanne dekket med bakepapir.
Stekes på 175 grade i 12 min.

Legg bunnen over på rist dekket med matpapir til avkjøling, riv av bakepapiret forsiktig så kaken ikke revner da den er tynn. Jeg snudde pakepapiret og la det over igjen for at kaken ikke skulle tørke ut, om det har betydning vet jeg ikke.
Sånn ser kaken ut når det kommer ut av ovnen:

Del så kaken opp i 4 like store deler:

Fyll:
6 dl fløte
2 ss sukker
100g valnøtter
Vaniljefyll
Syltetøy
Marsipan til å dekke kaken

Fløte og sukker piskes til stiv krem. Valnøtter hakkes og tilsettes kremen.
Du kan lager vaniljefyll fra bunnen av eller kjøper en sånn pose du koker.

Montering:
Legg første bunn på kakefatet og bre utover jordbærsyltetøy (tynt lag), legg så på 1/3 av vanilje fyllet. Og til slutt legg på krem med valnøtter. Samme gjøres på de neste to lagene. Legg så på siste laget og kle kaken med resten av kremen.

Kjevle ut marsipanlokket og dekk kaken.

Sånn ser den ut inni:
Kaken på bildet er bakt med 4 egg, er altså en tynnere bunn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar