tirsdag 28. september 2010

Prøvekjøring 2

Da har vi lånt nok en bil for å finne den rette bilen. Denne gangen var det en Citroën Grand C4 Picasso som vi fikk låne av Bilhuset Midtbyn AS i Trondheim. Må jo si at det ikke er så stor forskjell fra Peugeot 5008 som vi prøvde sist, samme motorytelse og samme type løsninger på det meste. Personlig så må jeg si jeg likte Peugeot 5008 best, men som sagt så er de temmelig like da


Veldig god plass og fleksibel løsning med 7 seter hvor de 5 setene bak kan legges ned separat, og dermed gi så stor bagasjeplass som man trenger


Her ser man en fiffig detalj, den er utstyrt med kjølerom for mat og drikke. Men jeg må jo innrømme at jeg aldri har savnet det da


Og slik tar den seg ut på parkeringsplassen vår, viktig det også :-)

søndag 26. september 2010

Valpeshow

I dag har vi vært på valpeshow med Perle. Det foregikk på travbanen i Klæbu. Arrangør var Norsk Puddelklubb gr. Nordenfjeldske. Iver og Axel koste seg i det fine høstværet sammen med Perle.


Og i dag viste Perle seg virkelig å være en ekte perle. Hun ble best i rasen (dvergschnauzer sort), best i gruppa (gruppe 2) og til slutt ble hun 4. BEST IN SHOW.


Og når man vinner vanker det premier. 14 kg Labb hundefôr, fleecepledd fra Ikea og tre flotte rosetter. Vi er kjempefornøyd.


lørdag 25. september 2010

Nye bøker

Høsten er høytid for nye bokutgivelser, til glede for både små og store her i huset. Boken " Ella og de andre " av Timo Parvela er en morsom og spennende bok. Den handler om Ella som går i andre klasse og klassekameratene hennes. Da læreren begynner å oppføre seg merkelig, er de temmelig sikre på at han har blitt utsatt for en pengeutpresser. Midt i blinken for Axel og Iver her på 7 og 9 år, blir spennende å lese videre i morgen.


" Gnøkkel og Fnøkkel og det synkende tonometer " av Stian Barsnes-Simonsen, handler om tvillingene Gnøkkel og Fnøkkel som bor på planeten Melo. Der trenger folk kun musikk for å overleve. Med boka følger en CD med flotte sanger, vi gleder oss til å ta fatt på denne.


De tidligere bøkene av Cecilia Samartin har vært en fryd å lese og " Mofongo " er så langt inget unntak. Har man først begynt er det vanskelig å legge den fra seg. Den handler om hjertesyke Sebastian som drømmer om å være som andre gutter. Høydepunktet i hverdagen hans er å besøke bestemoren etter skoletid. Jeg har så vidt begynt med boka og nyter leseopplevelsen så lenge den varer.


" Nemi monstermaskinen " av Lise Myhre inneholder Nemistriper og helsider, samt smått og stort av spesialstoff laget for album og blader , kalendere osv. i 2004. Nemi er bare " Konge "

torsdag 23. september 2010

Laks med pasta

Middagen i dag er ikke så populær blant den yngre garde her i huset, men så utrolig godt det er med stekt laks. Hvis man tar spagetti til så er det fort gjort å varme opp noen kjøttboller til de yngste, og vips så er middagen berget for hele familien. Prøvde med en selvkomponert saus til laksen i dag, og den ble godkjent.

onsdag 22. september 2010

Wok

I dag stod wok på menyen og det er noe alle liker, spesielt når man får prøve å spise det med pinner for første gang. Bare man har nok nudler i woken så er den populær blant de yngste.

tirsdag 21. september 2010

Avisbud

I dag er det tirsdag og da er det dagen for Odin til å gå ut med Byavisa, han har jobbet med det i snart to år. Han har nå valgt å si opp denne jobben for å få mer tid til lekser og lignende når det nå er siste året på ungdomsskolen. Så neste tirsdag blir det siste gang Odin går sin rute. Som man ser på vognen så er det Norpost Midt-Norge AS som står for distribusjon av Byavisa.

mandag 20. september 2010

Fotballkamp

Iver har spilt to fotballkamper i helga, begge mot lag fra Byåsen. Fredag ble det uavgjort, men søndag ble det seier ( 10-6 ) etter en utrolig spennende kamp.

Theisendammen

I helga gikk søndagsturen rundt Theisendammen. Vi parkerte som vanlig ved Byåsen Butikksenter og gikk gangveien rundt vannet. Vi drar selvfølgelig aldri til Theisendammen uten å ha med oppskåret brød til de mange endene som holder til der. Noe både endene og guttene setter stor pris på.

søndag 19. september 2010

Prøvekjøring

Vi vurderer å kjøpe oss ny bil. Det er ikke så lett i finne den rette bilen når man er vant til VW Caravelle minibuss med masse bagasjeplass og mange seteplasser. Prøven Bil på Selsbakk i Trondheim var så greie å la oss låne en Peugeot 5008 i helga, så vi kan prøve ut hvordan den fungerer til vårt formål. Vi er jo avhengig av plass til to voksne og tre barn, samt en del hundebur og annet utstyr til hund


Iver og Axel tester her ut baksetene og der er det kjempegod plass. Kjekt at det er separate seter som kan legges ned hver for seg


Og det er også god plass i de to bakerste setene. Regner med disse blir liggende ned for det meste for å gi bedre plass til bagasje ol


Og her er doningen på parkeringsplassen vår. Hvis det er noen som har tips om bra, og rimelige, flerbruksbiler med gode løsninger så er vi takknemlige.

mandag 13. september 2010

Schnauzertreff

I kveld har vi vært på treff med trivelige folk og hunder fra Norsk schnauzer bouvier klubb. Vi gikk ladestien fra Statoil på Rotvoll, til Sponhuset og tilbake. Det var flott turvær og en nytelse å gå langs sjøen.



Axel og Perle koste seg på ladestien.


Axel og Perle ved det flotte Sponhuset.



Får i kål og kaker

I går var det klart for å nyte høstens første får i kål. Og den var like god som alltid. Ungene ranet ikke gryta akkurat, så det blir får i kål-rester i dag.


Søndag ble den store kakebakedagen. Så til dessert hadde vi "Verdens beste eplekake".


Og Oreo brownies. En skikkelig kaloribombe som er ungenes favoritt, men som vi voksne heller ikke sier nei takk til.


Fotballkamp

I går spilte Astor gutter 2001 kamp på Hammersborg. Det ble dessverre tap mot Byåsen denne gangen. Men Iver gjorde en kjempejobb som keeper i første omgang.

søndag 12. september 2010

Shopping

I går var vi på en liten shopping-tur på City Syd. På Obs Sport hadde de stilige luer fra Bula, som Iver og Axel falt pladask for. Så da er i alle fall et plagg klart til vinteren kommer.



To kule gutter!


Iver har lenge ønsket seg ny skolesekk, og da skulle det være med glidelås. På Obs Sport hadde de en Bergans XO 28l som falt i smak.



Odin var også med på shopping, og kjøpte filmen Kick-Ass. Actionfilm, med blant andre Nicolas Cage, som falt i smak hos Odin og pappa, mens mor i huset sovnet på sofaen.




torsdag 9. september 2010

Spanish Chiquitita

I dag hadde vi besøk av en liten spansk "frøken", eller Gwendal's Chiquitita For Norway som hun heter (til daglig blir hun kalt Tita). Tita kom ikke alene da, det var Anniken og Egil som kom på besøk for å vise frem sin nyanskaffede Dvergschnauzer sort/sølv. Anniken reiste helt til Spania for å hente henne forrige helg, og vi må jo si hun er en flott liten sak.


Og Axel benyttet da selvsagt anledningen til å leke med Tita. Så nå står Dvergschnauzer Sort/Sølv høyest på ønskelisten ;-)

Gitar

Axel har fått plass ved Trondheim kommunale musikk- og kulturskole's gitarundervisning. Han hadde første time tirsdag denne uka. Undervisningen foregår på Byåsen skole rett etter skoletid, veldig kjekt. I dag var vi på tre45 og kjøpte gitar m.m. Her er en utrolig stolt gutt som kom hjem med gitaren, Yamaha C45, i gitarbag på ryggen.


Bok for nybegynnere er kjekt å ha "Spill gitar nå". Planen er jo at noen av oss andre i familien også skal lære oss noen grep.


En chromatic tuner var helt nødvendig for å stemme gitaren fikk vi beskjed om. Så gjenstår det bare å se om vi får til å bruke den - går sikkert bra.


Stativ så gitaren kan vises fram i stua. Stilig ja.


Stolt gitarist!



Melodi Grand Prix Junior neste.

lørdag 4. september 2010

Toy Story 3

I dag har vi vært på Trondheim Kino og sett Toy Story 3. Popcorn, brus og 3D-briller er et "must" for maksimalt utbytte av filmen. " Gutta boys " var enige om at det var en knallbra film.


fredag 3. september 2010

Ingen valper på Babe

Babe var i dag på ultralyd ved Heimdal Dyreklinikk for å se om hun hadde noen valper. Desverre så var det ingen valper der :-(