mandag 3. desember 2012

Søtt og sunt

Etter å ha kjøpt denne boken var entusiasmen stor, her skulle det bakes..........og sunt i tillegg!

Og her er resultatet............en lekker iskake med sjokoladetrøffel. Men dessverre ingen av oss 5 i familien (to voksne og tre barn) likte den :-(

Men vi voksne fant ut at kanskje den hadde blitt bedre hvis vi ikke hadde byttet ut konjakk med appelsin (Tips som sto i boka), vi valgte å gjøre den alkoholfri for å gjøre den "barnevennlig". Men vi lar det bare bli med det ene forsøket. Vet ikke om vi kommer til å forsøke flere av oppskriften, fant ut det kanskje er bedre å spise usunn kake sjeldnere :-P

torsdag 15. november 2012

Smoke on the water

Konsert med elever fra musikkskolen som spilte "Smoke on the water"
 
Axel til venstre

søndag 4. november 2012

Svinegryte

 Iver har virkelig blitt inspirert av faget "Mat og helse" på skolen. I forrige uke lagde de svinegryte, og han insisterte på å få lage det til søndagsmiddag i helga. Og hva er vel bedre enn at ungene vil ta over matlaginga? Han skar opp 580g ytrefilet av svin i strimler, 1 stor gulrot, 1 paprika og en halv purre. Kjøtt og grønnsaker ble stekt sammen i stekepanna. Til slutt ble kokt ris, og 5 egg vispet sammen med melk, tilsatt sammen med pepper og salt. Kjempegodt! Og det beste av alt - når ungene lager maten selv spiser de mer, til og med grønnsaker.
Axel stod for underholdning mens Iver lagde mat. For tiden går det i "Smoke on the water", som han skal spille på musikkskolens konsert om ikke lenge.

Øksemorderens hodeskalle

I forrige uke kjøpte jeg boka "Øksemorderens hodeskalle" av Morten Dürr. Den passer for barn fra
10-13 år, og var i alle fall midt i blinken for Iver og Axel. Vi leste høyt for hverandre og hadde virkelig problemer med å legge boka fra oss da det var tid for guttene å sove søtt. Den var utrolig spennende og passe skummel. Den handler om Tim og Sigurd som tror de kan tjene noen raske penger på å selge en hodeskalle de finner i en container på kirkegården. Men de tar fryktelig feil . For hodeskallen har tilhørt en beryktet øksemorder. Og snart får Tim og Sigurd besøk. Øksemorderen vil ha hodeskallen sin tilbake..... Nå venter vi i spenning på om Vega forlag har planer om å gi ut oversettelser av de neste bøkene, av den danske forfatteren Morten Dürr, i serien Sort Chok. 
 

søndag 14. oktober 2012

Agility i høstmørket

 Vi har utvidet hundegården i helga, og da ble det plass til noen agilityhinder. Fine er bare 4 måneder gammel, så jeg var litt spent på om hun torde å gå gjennom tunnelen. Den kan være litt skummel til å begynne med, men det gikk kjempefint. Hun tok det på strak arm.
Drama elsker å løpe gjennom tunnelen. Og med favorittleken i munnen ble det helmaks.

Axel hjelper til

Vi har endelig fått skiftet panel på den siste veggen på huset. Panelet var ferdig grunnet, men vinduskledningen og hjørnelistene måtte grunnes før vinteren setter inn. Axel, 9 år, var heldigvis veldig ivrig på å hjelpe til. Mamma og pappa kom også. Så det gikk i en fei å få grunnet ferdig, og å få pakket ned trampolina. Så nå kan vinteren bare komme.

søndag 7. oktober 2012

Verdens beste brownies

Så en matblogger bake denne kaken på programmet Ettermiddagen på TV2. De påstod det var verdens beste brownies. Og som den gjengen med kakemonser vi er, måtte den prøves ut. Etter litt leting på nettet fant vi oppskriften her http://csangolicious.com/?s=browni . Og den var knallgod, i følge tre av fem. De to yngste syntes nøttebitene var litt store, så neste gang må vi finmale nøttene. I oppskriften står det at kaken er aller best dagen etter den er bakt. Mulig det, men her i huset varer aldri en kake så lenge. Denne anbefales på det varmeste. Seig og god, slik brownies skal være.

onsdag 3. oktober 2012

Matboks godkjent

 De nye matboksene falt virkelig i smak hos guttene. De var veldig ivrige på å lage nistematen sin i dag tidlig. Får bare håpe det varer. Alle de små boksene inspirerer jo til å ta med litt forskjellige godsaker. I tillegg til to brødskiver valgte Axel bringebær, ananas, kiwi og noen salte kjeks. Den lille grønne boksen er perfekt til smøreost til kjeksene. På høyre side er det et rom for bestikk. Rommet er litt kort så det blir ikke plass til bestikk i normal størrelse. Men det passer perfekt til en kakegaffel, fruktkniv og teskje.
Iver valgte bringebær, ananas og druer i tillegg til to brødskiver. Alt ble spist opp og guttene er kjempefornøyd med mer spennende nistemat enn tidligere. Tror det blir en Laptop Lunchbox på mor i huset også :-)

tirsdag 2. oktober 2012

Laptop Lunchbox

I dag kom endelig de nye matboksene i posten. Veldig etterlengtet av Iver og Axel. Har jo vært mye fokus i media i det siste på spennende matpakker. Så da er det bare å hive seg på trenden og slippe fantasien løs. I morgen må vi vel stå opp en halvtime tidligere for å fylle disse boksene med spennende ingredienser. Men kålrabi skåret som stjerner og hjerteformede egg blir det nok ikke, et sted går grensa. Axel valgte Purple Party...
og Iver valgte Navy/Orange. Ytterboksen er ca 23x17 cm, så her er det plass til mye godt. Jeg bestilte de på www.hostbarn.no

søndag 30. september 2012

Vafler på terrassen

I dag har vi hatt strålende sol i Trondheim. Hva er vel da bedre enn å kose seg med vafler på terrassen? Axel dro i gang vaffelpressa og stekte en haug til hele familien.

tirsdag 25. september 2012

Lammegryte

I dag hadde vi nydelig fransk lammegryte med ovnstekte poteter til middag. Det var første gang vi prøvde denne, og den falt i smak hos nesten alle i familien :-) Her er oppskriften http://trinesmatblogg.no/2010/10/19/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/ Anbefales !

søndag 23. september 2012

Røkt svinekam

 I dag sto røkt svinekam på menyen, etter ønske fra yngstemann Axel. Kjøpte benfri fra Gilde (ikke kokt). Stekte den på 140 grader i 1 time og 50 minutter. Steketermometeret viste da 70 grader. Det viste seg å være perfekt, den ble veldig saftig og god. Lot den hvile i 20 minutter før den ble skåret i skiver.
 Servert med Kålrotstappe og peppersaus. Falt faktisk i smak til alle fem i familien.
 Nå når det er høst er det ekstra koslig å pynte med levende lys. Kjøpte disse søte kubbelysene på Ikea i går.
Disse duftlysene (også fra Ikea) matcher selvfølgelig kubbelysene.

Søndagstur

I dag har vi hatt en nydelig høstdag i Trodheim, med sol og greier. Axel og jeg lempet alle hundene inn i bila og dro til Bratsberg. Iver var allerede der og hadde overnattet på hytta til mormor og morfar. Der gikk vi tur i skogen, hvor hundene fikk løpe fritt og kose seg.
I skogen så vi en merkelig dyrebæsj. Lignet litt på sauebæsj, men var mye større. Noen som vet hvem det er som har bæsja?
Ingenting er bedre enn å løpe fritt i skogen. Og så blir man så utrolig sliten etterpå. Da er det godt å slappe av sammen med flokken sin.

søndag 16. september 2012

Sjokoladefondue


 Iver har "mat og helse" nå i sjette klasse. Og det inspirerer tydeligvis også til å lage mat på hjemmebane. I helga var det han som skulle ordne med fredagskos. Etter å ha bladd litt i den nye kokeboka til Bent Stiansen ble valget enkelt: sjokoladefondue. Den gamle fonduegryta som hadde stått i kjelleren siden nittitallet så ikke særlig innbydende ut. Så turen gikk til Clas Ohlson, hvor vi fikk tak i denne fine gryta fra Severin. Vel hjemme igjen gikk kokken i gang med å kutte opp kiwi, banan, pære, druer og jordbær. To plater melkesjokolade ble smeltet i gryta sammen med fløte og melk. Så var det bare å dyppe frukta i sjokoladen og hive innpå. NYDELIG :-)

Ny terrasse

Nå er den nye terrassen utenfor rommet til Iver og Axel endelig ferdig. Guttene er storfornøyd. Og nå krysser de fingre og tær for at vi får mange solfylte dager fremover. Sjansen er vel vesentlig større for at vi må satse på varmedress, regnklær og terrassevarmer.

mandag 3. september 2012

Ny kokebok

I dag kom den nye kokeboka til Bent Stiansen, "Alene hjemme", i hus. Herlig bok med sunne og enkle oppskrifter. Og ikke minst, flotte bilder av rettene. Noe som er et must i en god kokebok. Stiansen har også laget en nettside hvor man kan printe ut handleliste til alle rettene.Genialt! Oppskriftene er satt opp til en og to personer, derav tittelen "Alene hjemme". Her i huset er det sjelden at noen er "Alene hjemme" så her må vi nok øke mengden på ingrediensene.

søndag 2. september 2012

El-gitar

Axel er så heldig og får låne el-gitar av mitt søskenbarn. Så i går bars det rett til 4Sound for å skaffe en forsterker. Det ble en Fender G-dec 3, og det ble lyd ja :-)

Stuping

Iver har gått på to stupekurs og trener nå som aspirant i Trondheim Svømme- og Livredningsklubb. Forrige uke fullførte han sin første gradering og fikk hvitt merke. Veldig stolt ja :-)

tirsdag 3. juli 2012

Valpeklipp

I dag var dagen for å ta en liten klipp av det mest nødvendige på valpene:
Først måtte "tøflene" klippes bort, det blir en del lang pels som henger utover klørne som det er greit å få fjernet


Og så blir det alltid en del lang pels mellom tredeputene som gjør at det blir glatt å gå, så det er også greit å få denne fjernet. Så med det sorte og det hvite kullet så ble det totalt 180 tredeputer som fikk en klipp i dag


Og så til slutt er det greit å få en liten stuss i baken så den ikke blir hengende igjen noe der etter at man har "vært på do" ;-)

De sorte valpene snart 4 uker


Ja nå har de sorte valpene rukket på bli 3 1/2 uke, eller snart 4 uker. Det begynner å bli litt mer liv over de også nå:




Og den valpen som vi antok var sort og sølv viser seg nå å være salt og pepper, riktignok en mørk utgave av den fargevarianten. Så vi tok feil av fargen der da den var såpass mørk som valp/nyfødt, men nå ser vi at ørene begynner å bli lysere så da er det en salt og pepper. Så får vi håpe den blir en del lysere i pelsen etter hvert:


lørdag 23. juni 2012

Valpeseng


Nyinnkjøpt seng til valpene ble tydeligvis veldig populært ;-)

torsdag 14. juni 2012

Og hvite Dvergschnauzer valper!

Ja nå er valpene til Alba snart tre uker:



Og en liten sjarmør som funderer på livet:

Sorte Dvergschnauzer valper!


Som tittelen sier så er dette Dvergschnauzer valper som nå har rukket å bli en uke gamle:




Overskriften ble ikke helt riktig "sorte Dvergschnauzer valper", begge foreldrene er sorte men det ble en sort/sølv:
Vi var klar over at det kunne bli sort/sølv i dette kullet, hannen som vi brukte viste vi var bærer av genet for sort/sølv og vi trodde også vå tispe kunne være bærer. Genet for sort/sølv nedarves recessivt, det vil si at både far og mor må være bærere for at genet skulle komme hos noen av valpene. I følge statistikken så skulle 25% bli sort/sølv og det stemmer jo bra da den en av fire valper ble sort/sølv