søndag 30. september 2012

Vafler på terrassen

I dag har vi hatt strålende sol i Trondheim. Hva er vel da bedre enn å kose seg med vafler på terrassen? Axel dro i gang vaffelpressa og stekte en haug til hele familien.

tirsdag 25. september 2012

Lammegryte

I dag hadde vi nydelig fransk lammegryte med ovnstekte poteter til middag. Det var første gang vi prøvde denne, og den falt i smak hos nesten alle i familien :-) Her er oppskriften http://trinesmatblogg.no/2010/10/19/fransk-lammegryte-med-ovnstekte-poteter/ Anbefales !

søndag 23. september 2012

Røkt svinekam

 I dag sto røkt svinekam på menyen, etter ønske fra yngstemann Axel. Kjøpte benfri fra Gilde (ikke kokt). Stekte den på 140 grader i 1 time og 50 minutter. Steketermometeret viste da 70 grader. Det viste seg å være perfekt, den ble veldig saftig og god. Lot den hvile i 20 minutter før den ble skåret i skiver.
 Servert med Kålrotstappe og peppersaus. Falt faktisk i smak til alle fem i familien.
 Nå når det er høst er det ekstra koslig å pynte med levende lys. Kjøpte disse søte kubbelysene på Ikea i går.
Disse duftlysene (også fra Ikea) matcher selvfølgelig kubbelysene.

Søndagstur

I dag har vi hatt en nydelig høstdag i Trodheim, med sol og greier. Axel og jeg lempet alle hundene inn i bila og dro til Bratsberg. Iver var allerede der og hadde overnattet på hytta til mormor og morfar. Der gikk vi tur i skogen, hvor hundene fikk løpe fritt og kose seg.
I skogen så vi en merkelig dyrebæsj. Lignet litt på sauebæsj, men var mye større. Noen som vet hvem det er som har bæsja?
Ingenting er bedre enn å løpe fritt i skogen. Og så blir man så utrolig sliten etterpå. Da er det godt å slappe av sammen med flokken sin.

søndag 16. september 2012

Sjokoladefondue


 Iver har "mat og helse" nå i sjette klasse. Og det inspirerer tydeligvis også til å lage mat på hjemmebane. I helga var det han som skulle ordne med fredagskos. Etter å ha bladd litt i den nye kokeboka til Bent Stiansen ble valget enkelt: sjokoladefondue. Den gamle fonduegryta som hadde stått i kjelleren siden nittitallet så ikke særlig innbydende ut. Så turen gikk til Clas Ohlson, hvor vi fikk tak i denne fine gryta fra Severin. Vel hjemme igjen gikk kokken i gang med å kutte opp kiwi, banan, pære, druer og jordbær. To plater melkesjokolade ble smeltet i gryta sammen med fløte og melk. Så var det bare å dyppe frukta i sjokoladen og hive innpå. NYDELIG :-)

Ny terrasse

Nå er den nye terrassen utenfor rommet til Iver og Axel endelig ferdig. Guttene er storfornøyd. Og nå krysser de fingre og tær for at vi får mange solfylte dager fremover. Sjansen er vel vesentlig større for at vi må satse på varmedress, regnklær og terrassevarmer.

mandag 3. september 2012

Ny kokebok

I dag kom den nye kokeboka til Bent Stiansen, "Alene hjemme", i hus. Herlig bok med sunne og enkle oppskrifter. Og ikke minst, flotte bilder av rettene. Noe som er et must i en god kokebok. Stiansen har også laget en nettside hvor man kan printe ut handleliste til alle rettene.Genialt! Oppskriftene er satt opp til en og to personer, derav tittelen "Alene hjemme". Her i huset er det sjelden at noen er "Alene hjemme" så her må vi nok øke mengden på ingrediensene.

søndag 2. september 2012

El-gitar

Axel er så heldig og får låne el-gitar av mitt søskenbarn. Så i går bars det rett til 4Sound for å skaffe en forsterker. Det ble en Fender G-dec 3, og det ble lyd ja :-)

Stuping

Iver har gått på to stupekurs og trener nå som aspirant i Trondheim Svømme- og Livredningsklubb. Forrige uke fullførte han sin første gradering og fikk hvitt merke. Veldig stolt ja :-)